Dyr eller billig smartphone?

De smarta telefonerna har tagit över marknaden helt. I dag finns det i princip inga, förutom möjligen nån principfast äldre dam eller herre, som inte äger en smart telefon. För många kan det framstå som att de smarta telefonerna är väldigt dyra och ouppnåeliga, men faktum är att så inte är fallet. Allteftersom de smarta telefonerna har blivit mer populära, har även mängden alternativ som finns på marknaden ökat. Vad som förut kanske var en Apple-modell (Iphone) och en Samsung-modell har i dag blivit en enorm variation av telefoner i alla prisklasser. I den här texten ska vi gå igenom några av de många alternativ som finns på marknaden, och varför de i högsta grad går att välja istället för de allra dyraste modellerna.

Något som släppt fram mängder av utmärkta telefoner på marknaden till ett lite lägre pris är operativsystemet Android, som bland annat används av Samsung. Det är i högsta grad en konkurrent till Apples (traditionellt sett det “snyggaste” operativsystemet) både vad gäller funktionalitet och utseende. Frågan som många av er troligtvis ställer är: men inte kan väl billiga telefoner göra allt det som de dyra modellerna kan? Faktum är att de i mångt och mycket kan det. Med billiga telefoner kan du använda alla de applikationer som finns tillgängliga på marknaden. Du kan titta på film, lyssna på musik, göra ärenden eller bara surfa i allmänhet. Men inte kan allting funka lika bra, då skulle det väl inte finnas en prisskillnad? Nej, det är korrekt. Lite får man offra för att kunna pressa ner priset. De billigare telefonerna kommer att vara lite långsammare, och det kan hända att saker och ting inte sker samma millisekund som du klickar. Kameran och filmerna du tittar på kanske inte kommer att vara av perfekt kvalité.

Det viktiga om du bestämmer dig för att sikta på en billigare modell är att du går in med den korrekta inställningen. Du kan inte förvänta dig att en modell är av samma kvalité som en Iphone eller en Samsung Galaxy om den kostar flera tusen kronor mindre. Det du däremot kan förvänta dig är att det finns många telefoner till ett billigare pris som kan leverera allt det man förväntar sig av en Smartphone.

Hur ska du då avgöra om du är ute efter en billig modell eller en lite dyrare? Förslagsvis tar du en titt på dina mobilvanor och vad du vanligtvis använder dina enheter till. Fungerar din telefon oftast som ytterligare ett sätt att slösurfa, läsa mejl och möjligtvis betala lite räkningar? Spelar det inte så stor roll om videoklippen och serierna du eventuellt tittar på är i lite sämre kvalité, och telefonen går lite långsammare, då är en billigare telefon det perfekta valet för dig. Om du däremot vill använda din smarta telefon som en extra dator, där du använder krävande applikationer både privat och professionellt, bör du nog fundera ett varv till på om du inte skall bege dig en bit upp i prislistan. Oavsett vad kan du vara glad att dagens marknad erbjuder så många olika alternativ, vare sig du är ute efter en extra handdator eller lagom underhållning på fritiden.