Valet av smartphone – fördelar med Iphone

Vi lever i en tid där de smarta telefonerna helt har revolutionerat marknaden. För bara några år sedan gick det att finna relativt många människor som inte hade en smart telefon, men idag är verkligheten en helt annan. Alla promenerar runt med en eller annan smartphone. I takt med att populariteten för dessa små maskiner har ökat har också åsikterna om vilken telefon man bör ha ökat. Detta inlägg handlar om Iphone, en telefon som nog kan sägas vara den enskilt största anledningen till de smarta telefonernas popularitet idag.

Precis som det finns en mängd olika typer av människor, finns det en mängd olika typer av smarta telefoner. I detta inlägg fokuserar vi på Iphone och vilka fördelar respektive nackdelar det finns med den, samt vad du bör vilja ha av din telefon för att Iphone ska vara rätt val för dig.

Ända sedan Iphone först släpptes har den varit känd för sin användarvänlighet, och det kan hävda ses som den största anledningen att införskaffa en Iphone. Om man känner att man inte är så intresserad av tekniken i det hela, utan endast vill ha en funktionell telefon som är lätt att använda och ser snygg ut, både till utseendet och i menyerna, är Iphone ett perfekt val. Apple fokuserar på att göra sitt UI så lättförståeligt som möjligt. Det är enkelt att navigera mellan olika applikationer och program. I App Store finns i stort sett alla program du kan tänkas vilja ha, oavsett om det är mailklienter eller spel du är ute efter. Det går lätt att integrera dina konton för exempelvis mail, vilket gör att du kan nå din information även när du är ute och ränner. Bilder och filer delas automatiskt till molnet Icloud, vilket gör att du har tillgång till dina filer var som helst, bara du kommer ihåg dina inloggningsuppgifter.

Vad finns det då för nackdelar med Apple? Den allra främsta nackdelen med Apple är att man som användare offrar en del frihet i användningen för att få den smidiga användarupplevelsen som gjort Iphone så populär. Ett tydligt exempel på det är Apples App Store. Även om butiken vid en första anblick kan tänkas innehålla i stort sett alla program som finns att tillgå är det inte riktigt sant. För att få publicera en app i Apples butik krävs rigorösa kontroller, som självklart är bra på många sätt. Det som dock blir baksidan av dessa kontroller är att en del appar inte når butiken. Ett exempel på det är spelbolag och liknande aktörer, som ofta skapar appar för att underlätta för mobilanvändare. Dessa appar tillåts allt som oftast inte i Apples butik, vilket undanhåller mycket intressant innehåll för dess användare. Men faktum är att detta inte är relevant för de allra flesta användare. Vill man ha en telefon som är snygg till ytan och i sitt interface, då är Iphone helt rätt val. Apple släpper kontinuerligt uppdateringar för att rätta till problem och buggar som uppstår. Är du ute efter en skön mobilupplevelse för vardagsanvändning är Iphone helt rätt val för dig.